Estimula l'amor i el sexe

El vi relaxa i estimula tots els sentits, de manera que hi ha poques experiències més eròtiques que degustar una copa de la varietat i la companyia que tu triïs. Des dels seus orígens, el suc fermentat del raïm ha tingut una estreta relació amb l'amor i el sexe. Per a alguns i algunes, el vi és un afrodisíac perfecte. Altres prefereixen pensar, més que en les propietats afrodisíaques del vi, en el seu missatge eròtic.

De fet, de Dionisio (Bacus en la mitologia romana), la deïtat grega per les venes s'assegurava que corrien sang i vi al mateix temps, no només es diu que va ensenyar a conrear la vinya i produir el vi, sinó que també va mostrar el art d'arribar al secret de l'alegria, el coneixement, la bellesa i la il·luminació mitjançant l'èxtasi.

Des del punt de vista psicològic, la ingesta de vi relaxa el sistema nerviós, calma l'ansietat i desinhibeix. En altres paraules, ens fa baixar la guàrdia i ens predisposa a jocs que normalment evitaríem.

Per això, diversos experts consideren que "el vi manté en un just equilibri la ment i els sentiments", alhora que desenvolupa propietats euforitzants que disminueixen la depressió, la qual cosa farà que la desinhibició arribi més ràpid i, per tant, s'escurci el període d'excitació, especialment en la dona. El secret, com en tot, està en mantenir l'equilibri entre saber deixar-se portar i beure les dosis adequades.

Un got o dos de vi negre, podria augmentar la libido d'una dona, segons un nou estudi científic, dut a terme per la Universitat de Florència a partir dels testimonis de 800 italianes d'entre 18 i 50 anys a la regió de Chianti, a la Toscana. Els investigadors van concloure que els nivells de desig sexual en dones bevedores moderades de vi negre són superiors als de les seves homòlogues que prefereixen altres begudes alcohòliques o són abstèmies. Sembla que el mecanisme d'acció consisteix a millorar el funcionament sexual mitjançant l'augment de flux sanguini a les zones clau del cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada