Lubricants

Són cremes que s'utilitzen, generalment, per a substituir o per augmentar la lubricació vaginal de les dones o per la lubricació anal d'ambdos sexes. Moltes dones segreguen poques quantitats de lubricació natural (no té res a veure amb la capacitat excitatòria de la dona, sinó amb les seves hormones) i això provoca que les pràctiques sexuals de penetració vaginal puguin arribar a ser molestes. Utilitzant aquests productes, es faciliten els comportaments sexuals coitals.

Naturalment, són imprescindibles si parlem de penetracions anals. La lubricació anal és importantíssima ja que el recte no és una estructura capaç de segregar una lubricació natural, i per evitar danys majors sempre és recomanable utilitzar un bon lubricant.

N'hi ha de base oliosa, però gairebé sempre recomanem els que tenen una base aquosa. Simplement perquè són més fàcils d'aplicar i de retirar, i potser et fan sentir més còmode. Pots trobar-los en qualsevol farmàcia (n'hi ha de moltes classes i tipus) però també es venen a les botigues de joguines per a adults. En aquestes últimes, hi ha moltes varietats, fins i tot amb olors i gustos. Sobretot ens hem de fixar en les textures i en la seva facilitat per aplicar. Atreveix-te, pot ser un joc divertit que incrementarà les teves sensacions, però també una bona ajuda per millorar el teu sexualitat.


Principals tipus de lubricants

  • Base d'aigua

Per a la majoria de les parelles, els lubricants a base d'aigua són la millor opció ja que s'eliminen fàcilment després del coit, no taquen els llençols i són segurs si s'usen amb condó o preservatiu. No obstant això, els productes fortament perfumats o amb gust afegit poden irritar vagina o penis. Els lubricants a base d'aigua proclamen no tenir gust, però això no és completament cert. Un dels seus components, la glicerina, té sabor lleugerament dolç, l'extracte de toronja que s'utilitza en molts d'ells té sabor lleugerament agre, i alguns contenen l’espermicida nonoxynol-9, que té gust de sabó i medicina, la qual cosa pot adormir la llengua temporalment.

És interessant saber que durant un acte sexual de durada inusualment llarga, els lubricants a base d'aigua poden assecar-se. Si això passa, pot aplicar una mica més o reactivar les seves propietats amb una mica d'aigua.

Alguns a més de ser lubricants de zones erògenes, també serveixen com a "oli" per a un massatge corporal.

  • Base d'oli

Els lubricants a base d'oli inclouen greixos vegetals (d'oliva, blat de moro, etcètera), mantega i substàncies derivades de cacahuates, nous o alvocat, per exemple. Els experts asseveren que són segurs per a usar-se dins de la vagina, encara que poden tacar roba, llençols i coixins, així mateix, comparats amb els lubricants a base d'aigua, són més difícils d'eliminar, per la qual cosa caldrà utilitzar sabó. No obstant això, aquest tipus de lubricants té un gran inconvenient: hi ha risc de danyar els anticonceptius de làtex, com condó o diafragma.

  • Base de petroli

Fets de gelatina de petroli, oli mineral o petrolats, aquests lubricants inclouen productes amb vaselina i olis de nadó. Són difícils de retirar i no han de ser usats dins de la vagina, ja que poden irritar la membrana que la cobreix i canviar la química natural de la regió genital, augmentant amb això el risc de patir alguna infecció. Aquest tipus de lubricants no s'han d'usar en combinació amb condons o diafragmes, ja que la destrucció del làtex és sorprenentment ràpida, el que significa que les perforacions microscòpiques que s'originen són prou grans per que l'esperma o els organismes d'una malaltia sexualment transmissible passin a través dels mateixos.

Relacions anals

Encara que molta gent les considera impròpies o antinaturals, les relacions anals són part de la vida d'sexual de gran quantitat de parelles en tot el món, siguin aquestes homosexuals o heterosexuals. Per això, és convenient apuntar que, a diferència de la vagina, el recte no es autolubrica després de la excitació, de manera que en aquest tipus de pràctica s'ha d'utilitzar un lubricant amb base aquosa (recordeu que vaselina i olis poden perjudicar el làtex del preservatiu), no irritant que faciliti la penetració, producte que s'ha de posar tant en penis o dit com en anus receptor. Així, mentre alguns escèptics consideren que el temps que s'utilitza en aplicar el lubricant significa incòmoda interrupció, altres creuen que aquest breu moment és una pausa necessària que enriqueix encara més la relació sexual.

1 comentari:

  1. En primer lloc felicitar-te per aquest blog. Està molt bé, ben estructurat i molt ben tocat el tema.

    En segon lloc voldria fer un comentari i una apreciació sobre el tema de lubrificar.

    Apreciació: Molt sovint, sobretot a la menopausa, només es fan servir lubricants pel coit i s’oblida la hidratació. Els lubricants fan que les parets vaginals llisquin millor i no hi hagi un frec molest per una mucosa massa resseca, però com que aquesta no dilata bé, persisteix la disparèunia. En canvi la hidratació fa que la paret vaginal es mantingui elàstica i que la dilatació que provoca la penetració no sigui dolorosa.

    Comentari: Amb l’edat, la relació sexual es pot fer menys freqüent però més llarga. Això fa que sovint els lubricants aquosos és ressequin i acabi empitjorant el coit. En canvi els lubricants oliosos són molt més durables i agradables al tacte. És veritat que empastifen, però són molt més agradables. Actualment hi ha productes amb un grau d’untuositat molt bo. Jo els prefereixo!

    ResponElimina