Exercisis de Kegel

Els exercicis de Kegel o exercicis de contracció del múscul pubococcígeo, són uns exercicis indicats per a dones destinades a enfortir els músculs pèlvics. També estan recomanats per evitar alteracions comuns com la incontinència urinària o també per facilitar el part. En el camp sexual són els exercicis que cal practicar per obtenir bons resultats a l'hora d'aconseguir més plaer sexual. Reben aquest nom pel Doctor Arnold Kegel, qui va desenvolupar aquests exercicis per als seus pacients en la dècada de 1940 com a mètode per a control de la incontinència urinària. El seu article va ser publicat el 1948.

Els homes també poden enfortir aquest múscul, i millorar les seves relacions sexuals. En homes els fa servir per superar l'ejaculació precoç o per augmentar la durada de la experiència sexual i aconseguir retnir, dominar i disfrutar l'arribada a l'orgasme.

Passos per a l'execució correcta dels exercicis de Kegel

Els exercicis poden realitzar-se en qualsevol moment i lloc. Molta gent prefereix fer-ho estirat o assegut en una cadira. Després d'un termini de 4 a 6 setmanes s'ha d'advertir una millora, però en algun cas poden transcórrer fins a 3 mesos per a notar canvis. Com més es practiqui més eficaços seran els exercicis en els músculs.

Durant l'execució dels exercicis no han de sentir molèsties ni a l'abdomen ni a l'esquena: si això passa és que s'estan realitzant de forma incorrecta. Hi ha qui conté la respiració o prem el tòrax mentre contreu els músculs del pis pelvià, que no es recomana, el correcte és que es relaxi i es concentri en en els músculs del pis pelvià.

Principiants (només dones):
  1. Buidar la bufeta.
  2. Contraure els músculs de la vagina durant tres segons i relaxar. Repetir 10 vegades. 
  3. Contreure i relaxar el més ràpid que es pugui. Repetir 25 vegades.
  4. Imaginar que se subjecta alguna cosa amb la vagina, mantenir aquesta posició durant 3 segons i relaxar. Repetir 10 vegades.
  5. Imaginar que es llança un objecte amb la vagina, mantenir la posició durant 3 segons i relaxar. Repetir 10 vegades.
  6. Imaginar que s'acaricia un objecte amb la vagina com una mare a un nen, mantenir la posició durant 3 segons i relaxar.  Repetir 10 vegades.
  7. Aquests exercicis cal realitzar tres vegades al dia.
Iniciades (només dones):
  1. Estirar a terra amb els genolls doblegats i les plantes dels peus cara a cara.
  2. Mantenir els músculs de l'estómac i de la vagina en posició relaxada.
  3. Imaginar mentalment les parets interiors de la vagina i intentar apropar contraient els músculs (no s'han de flexionar els músculs de l'estómac ni pressionar els glutis. Seguir dues vegades més.
  4. Contraure lentament comptant fins a deu.
  5. Mantenir els músculs contrets amb la vagina tancada comptant fins a vint.
  6. Relaxar-se comptant fins a deu i tornar a començar.
  7. L'exercici s'ha de fer durant deu minuts.
  8. Per saber si estan realitzant bé els exercicis, després d'uns quants dies fent-los, es posa un dit o dos entre els músculs de la vagina i en contraure s'ha de notar que la vagina comença a estrènyer.
Principiants (només homes):
  1. Mentre es va buidant la bufeta s'ha d'anar aturant l'orina durant 3 segons. Repetir 5 vegades.
  2. Un cop acabat, contraure i relaxar el mateix múscul 25 vegades el més ràpid que es pugui.
  3. Repetir aquests exercisis sempre que es vagi a orinar.
El que s'aconsegueix amb els homes és obtenir un control de l'ejaculació de manera que, un cop dominada la tècnica, es pugui apretar el múscle treballat i permeti aturar un orgasme no desitjat. Al principi costarà molt retenir l'orina, però no tindrem el múscle suficientment desenvolupat fins que no poguem, en mig del buidatge de la bufeta, aturar-nos "indefinidament" l'orina. El múscle que l'home fa servir en els exercisis Kegel, és més fàcil de treballar que el de la dona. Així que també és més senzill de practicar i dominar.

Exercicis de Kegel per a una satisfactòria relació sexual

A causa que els músculs vaginals de la dona no estan directament controlats, hi ha certa dificultat per controlar-los i desenvolupar-los. La millor manera per preparar-los per mantenir una relació sexual és usant-los. Per a això s'ha d'inserir alguna cosa en la vagina perquè s'agafi. La primera forma de relaxar-se és relaxant totalment el cos. Després es pot inserir un dit a la vagina, s'ha de notar que travessa els seus músculs i es toquen les parets vaginals que no són llises, es componen de molts plecs petits o arrugues, perquè han de poder ajustar-se al passatge del cap d'un nadó. Explorar i conèixer la pròpia vagina és convenient i favorable per a la salut sexual de la dona.

La vagina d'una verge és tensa perquè té els músculs atrofiats, no perquè siguin fortes. Si aquests músculs no s'enforteixen en ser estirats, pot ser que no desenvolupin mai la capacitat d'agafar coses inserides. El no enfortir-fa que disminueixi el frec entre les parets vaginals i tot el que es publicarà entre elles, de manera que una penetració vaginal pot no ser tan satisfactòria com podria arribar a ser per als dos membres de la parella.

Relaxar els músculs vaginals pot ser útil per a una dona quan una parella inseriu el/s dit/s o penis o quan un especialista necessiti inspeccionar amb els seus dits o una eina durant un examen ginecològic. Mantenir aquests músculs pèlvics forts pot augmentar la intensitat de l'orgasme.

Tal i com s'ha dit, els exercicis de Kegel també poden ser beneficiosos per l'home, perquè són capaços de dotar d'una major capacitat per triar el moment d'ejacular, i la seva pràctica continuada pot ajudar a prevenir i fins i tot, a tractar l'ejaculació precoç.

Font: Wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada